Clara Sánchez – Presentimientos

sanchez_presentimientos_nya_bra_lattlasta_spanska_bocker_dixikon
Klicka på omslaget för att komma till bokhandeln
”En alldeles enastående bra roman, tillika lättillgänglig…”

Av ULF ERIKSSON

Spanjorskan Clara Sánchez är känd för sina romaner om storstadstillvarons tvång och drömmar om frihet. I en realistisk stil som lyhört avlyssnar karaktärernas tankar laddar hon vardagen med mening och öppnar dess yta mot djupen.

Kanske har hon aldrig nått längre härvidlag än i sin senaste storslagna och enkelt upplagda berättelse om ett ungt par som far på semester till spanska medelhavskusten med sin lille son. Första kvällen hittar modern inte tillbaka från apoteket till lägenheten och lägger sig att sova i bilen.

När hon vaknar är det inne i en dröm som ser ut som hotellstaden dit de anlände. Vad hon inte vet är att hon råkat ut för en bilolycka och ligger i koma. I drömmen letar hon efter sin man och sin son och tvingas uppbåda all sin förslagenhet för att finna dem.

Både hon och maken som tar hand om sonen och vakar vid hennes sida får veta saker om kärleken som de inte hade en aning om.
© Ulf Eriksson

Mer att läsa:

Video

Se Clara Sánchez  – som ”doktor” – presentera Presentimientos:

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).