MicroMega

micromega_copAv PETER LOEWE, Rom
Micromega är idag inte bara en av Italiens viktigaste kulturtidskrifter med tonvikt på litteratur, filosofi och vetenskap. Med chefredaktören Paolo Flores D’Arcais, som varit med sedan starten 1996, spelar Micromega idag även en viktig politisk roll för den grupp intellektuella som fortfarande försöker bjuda premiärministern och mediemogulen Silvio Berlusconi motstånd, medan stora delar av den politiska  vänstern pendlar mellan handlingsförlamning eller gräl om vem som skall vara försteman på den sjunkande skutan.

Bland Micromegas medarbetare finns Umberto Eco, fd domaren och politikern Antonio di Pietro, komikern Sabina Guzzanti och en rad av Italiens ledande kritiska journaliströster som Furio Colombo och Marco Travaglio.

Upplagan ligger på cirka 15 000, men Micromegas bredd och styrka har synts i flera specialnummer. Under katolska kyrkans jubelår 2000 kom ett temanummer om religion och filosofi i vilket, även kardinal Joseph Ratzinger skrev en lång essä. Ett nummer med vilket Micromega slog rekord med 100 000 exemplar.

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).