María Cecilia Barbetta – Änderungsschneiderei Los Milagros

Köp boken!

Av MARGARETA FLYGT

Mariana Nalo jobbar på ett skrädderi. Hon älskar vackra tyger och hon älskar Gerardo. En dag kommer en ung kvinna in. Hon är betagen i siffror och symmetrier och älskar Roberto. De två kvinnorna blir vänner. Ändringen av bröllopsklänningen blir till romanens röda tråd.

På det lilla skrädderiet odlas grundlighet, empati, omsorg, men också kreativitet och uppfinningsrikedom. Men hur passar kvinnornas drömmar ihop med de unga männens?

Det är en myllrande magisk-realistisk roman, full med lekfulla avbildningar, tygmönster, kartor och korsord. Maria Cecilia Barbetta är född och uppvuxen i Argentina, men hon skriver på tyska som hon lärt sig som vuxen, vilket ger läsaren en ny spännande språk- och läsupplevelse. Barbetta fick Adelbert-von-Chamisso-priset 2008 för sin debutroman.

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).