Luisa Castro – La segunda mujer

Casadellibro.com

Av ULF ERIKSSON

För sin psykologiskt känsliga och samtidigt sedekritiska kärleksroman fick spanjorskan Luisa Castro det viktiga Biblioteca Breve-priset 2006.

Mötet mellan den 57-årige Gaspar och den unga Julia är en vibrerande berättelse om längtan efter förnyelse och om kärlekens mirakulösa förmåga att erbjuda ny livsnärvaro. Med detta tema som botten framkallar berättelsen en obeveklig tragedi där klassklyftor och maktmissbruk förvandlar kärleken till dess motsats.

Handlingen spelar mellan Barcelona, det spanska Galicien och New York: det är dagens rastlöst mobila människa som gestaltas. Samtidigt avtecknar sig genom berättelsens éducation sentimentale de tidlösa frågorna om vårt ansvar för varje nytt barn liksom vår förpliktelse gentemot dem som fostrat oss och det landskap som givit oss de första intrycken av den värld vi skall leva i. En realistisk och lättillgänglig roman som når stora djup.
© Ulf Eriksson

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).