Gisa Klönne – Unter dem Eis


Av CLARISSA BLOMQVIST

Gisa Klönnes Unter dem Eis är en spännande deckare med realistiska karaktärer, psykologiskt djup och – chockerande scener. Det är en välkomponerad uppföljare till Klönnes första roman om kommissarie Judith Krieger Der Wald ist Schweigen, vilken redan har kommit ut på svenska (”I skogens tystnad”).

I Unter dem Eis refereras till personer och händelser som förekommit i den första boken, något som ger läsaren en känsla av kontinuitet. Men uppföljaren förutsätter inga förkunskaper och kan lika gärna läsas för sig. Denna gång får den kedjerökande och med personliga problem belastade Judith Krieger och hennes manlige kollega Manni Korzilius utreda en liten pojkes försvinnande, ett fall som involverar mobbning och våld bland skolbarn. Detta fall alterneras på ett originellt och effektfullt sätt med en annan, mer privat utredning. När hennes gamla skolkamrat försvinner, ger sig Krieger iväg till Kanada och dras där in i ett mycket dramatiskt äventyr.

Klönnes psykologiska blick och hennes fokus på förhållandet mellan traumatiska upplevelser och kriminella handlingar utgör bokens främsta förtjänster.
© Clarissa Blomqvist

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).