Feridun Zaimoglu – Liebesbrand

Feridun Zaimoglu trollbinder.

I sin senaste roman Liebesbrand bearbetar han en egenupplevd bussolycka i forna hemlandet Turkiet. Huvudpersonen David blir omhändertagen av en okänd kvinna, en räddande ängel. Väl hemma i Kiel inser David att detta måste ha varit en ödets nyck – detta är den stora kärleken. Han söker upp den okända kvinnan i provinsen. Den enda haken är att hon inte delar Davids känslor.Men varför ge upp så enkelt – han följer efter henne till Prag och Wien för att övertyga henne om kärleken.

200x327liebesbrand_zaimoglu_dixikon_tyska_bocker
Till Bokhandeln

Boken träffar mitt i prick när den beskriver dagens oförmåga att älska i jakten på den fullkomliga kärleken. Zaimoglu har återskapat romantikens sökande efter det sanna, goda och sköna i nutiden. Det är emellanåt bisarrt och komiskt, men med ett gripande allvar och virtuost berättat. Ska man ge upp den hopplösa, omöjliga kärleken, eller ska man fullkomligt ge sig hän? När börjar kärleken?

Zaimoglu flyttade till Tyskland som barn och arbetar nu som författare och dramatiker. Liebesbrand fick lysande recensioner i tysk press och tilldelades det litterära priset ”Corine”.

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).