Alain de Botton – The Pleasures and Sorrows of Work

Madelaine Levy i DN den 26 maj 2009 om en ny bok av Alain de Botton:

””Författaren Alain de Botton har inte haft många dagars vanligt jobb i sitt liv. Hans nya bok om arbetslivet är därför full av förvånade frågor som vi sällan brukar ställa oss /…/  I sin nya bok ”The Pleasures and Sorrows of Work” sätter (han) tio sinsemellan väldigt olika yrken – från landskapsmålare till revisor – under lupp. /…/ Som en duktig syokonsulent sätter de Botton i gång läsarens tankar kring just arbete. Varför jobbar jag? Hur mycket vill jag egentligen jobba? Blir jag lycklig av att göra det?
I det avseendet fyller hans bok sitt uttalade syfte att vara en intelligent självhjälpsbok som snarare än att förmedla praktiska tips uppmanar oss att själva ställa oss frågor, utvärdera vår vardag och – om det är vad vi kommer fram till – förändra vår situation.”

Läs hela recensionen i DN här

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).