Thomas Glavinic – Das Leben der Wünsche

Klicka på bilden - Köp boken här!
Klicka på bilden - Köp boken här!
Av MARGARETA FLYGT

Det börjar som i en saga. Jonas har gått från en firmafest när han möter en egendomlig figur – en man som ger honom tre önskningar.

Som alla smarta barn önskar Jonas sig fler önskningar och att dessa ska uppfyllas. Jonas, den mediokre reklammannen som lever ett rätt trist liv med två barn, fru och älskarinna, får nu sina omedvetna tankar realiserade, också de han inte ens själv visste att han hade.

Först dör hans fru, någon gång svämmas hela staden över, hans kortvuxne son börjar äntligen växa med samma fart som en sparris och hans aktier stiger i värde dag för dag. Eftersom det inte är önskningar som Jonas formulerat, utan det han drömmer om, säger de mer om Jonas än han själv anat. Önskedrömmen blir en mardröm.

Romanen fortsätter den anrika österrikiska traditionen av dystopier och fantastisk litteratur. Das Leben der Wünsche är en fristående roman, men handlar om samma person som i den tidigare Die Arbeit der Nacht.

 

‣ Se en – trailer..? – till boken här

Läs en recension av boken från Der Tagesspiegel – klicka här
‣ För att komma till Thomas Glavinics egen hemsida – klicka här

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag bekräftar att jag vill prenumerera på Dixikons nyhetsbrev.
Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).