Acceso no autorizado
Belén Gopegui

Klicka på omslaget för att komma till en bokhandel
Av ULF ERIKSSON
Den snart femtioåriga Gopegui är etablerad som en av de starkaste samhällskritiska berättarna i Spanien.

Hennes romaner om vänskap, socialt maskspel och ursinnigt identitetssökande i det begynnande 2000-talets sköna nya värld, har fått många att kalla henne Spaniens viktigaste prosaist. Likväl har hennes tydliga vänsterhållning också renderat henne kritik.

Den nya, mycket läsvärda romanen, Acceso no autorizado, skildrar en hög politikers relation till en okänd hacker som tar sig in i hennes dator, allt mot igenkännlig bakgrund av regeringen Zapateros kamp mellan marknadsanpassningens Scylla och det ideologiska svekets Charybdis.

Men långt ifrån någon enkel nyckelroman är den en avancerad spänningsroman och en sorgesång över vad tiden (samtiden och den stora tiden) gör med ungdomen, engagemanget och passionen. Som idéroman tar den ställning för den politiska människans möjligheter i en ekonomiserad värld.

 

– Klicka här för att läsa en intervju med författaren om boken

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).