Marco Vichi – Il commissario Bordelli

commissariobordellig
167 kr - Beställ boken här
Av LARS LINDVALL
Vi har redan i svensk översättning lärt känna kommissarie Montalbano, huvudperson i en serie romaner av Andrea Camilleri (också dramatiserade för TV).

Vi möter här en florentinsk kollega till Montalbano i Marco Vichis tre böcker om kommissarie Bordelli. Tiden är tidigt 60-tal. Bordelli, några och femtio, är märkt av sina upplevelser under kriget. Han minns händelser som författaren Vichi (född 1957) hört sin egen far berätta om. Miljö och människor är omisskännligt italienska. Vichi utnyttjar väl deckargenrens möjligheter att också beskriva kultur och samhälle. Vi lär känna kommissariens vänner, en samling udda personer med mycket olika sociala roller. Berättandet är långsamt och psykologiserande som det var i läromästaren Simenons böcker om kommissarie Maigret.

Språket är enkelt och vardagsnära, utmärkt studiematerial för dem som vill gå vidare efter avslutad nybörjarkurs i italienska.
© Lars Lindvall

Fler böcker om kommissarie Bordelli:

100x153nuovovenutog
167 kr - Beställ boken här
100x153bruttafaccendag
167 kr - Beställ boken här
Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).