Carlo Bonvini – ACAB All cops are bastards

bonini_acab
229 kr - Beställ den här

Av ÅKE MALM
Carlo Bonini är en av La Repubblicas stjärnreportrar. Trots sin ungdom, han är född 1967, har han legat bakom en lång rad scoop – ofta tillsammans med kollegan Giuseppe D’Avanzo.

ACAB är en dokumentroman om vad som händer i en polismans sinne när han vecka efter vecka, månad efter månad, ställs öga mot öga med hatet från supporterskarorna i den italienska fotbollens utkanter. De som en gång kallade sig för Ultrà, nu oftare Teste Matte (galenskaparna) eller ännu hellre NISS – Niente incontri solo scontri (Inga matcher bara slagsmål).

Inledningen är en brutal skildring av hatet mellan Romas och Napolis tifosi (supportrar). Men fortsättningen handlar om det en av snutarna i ett vittnesmål betecknade som ”ett mexikanskt slakteri” /–/ Carlo Bonini slår hål på den italienska fasaden.

Läs den här boken – och fasa för framtiden.

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).