Carlo Bonvini – ACAB All cops are bastards

bonini_acab
229 kr - Beställ den här

Av ÅKE MALM
Carlo Bonini är en av La Repubblicas stjärnreportrar. Trots sin ungdom, han är född 1967, har han legat bakom en lång rad scoop – ofta tillsammans med kollegan Giuseppe D’Avanzo.

ACAB är en dokumentroman om vad som händer i en polismans sinne när han vecka efter vecka, månad efter månad, ställs öga mot öga med hatet från supporterskarorna i den italienska fotbollens utkanter. De som en gång kallade sig för Ultrà, nu oftare Teste Matte (galenskaparna) eller ännu hellre NISS – Niente incontri solo scontri (Inga matcher bara slagsmål).

Inledningen är en brutal skildring av hatet mellan Romas och Napolis tifosi (supportrar). Men fortsättningen handlar om det en av snutarna i ett vittnesmål betecknade som ”ett mexikanskt slakteri” /–/ Carlo Bonini slår hål på den italienska fasaden.

Läs den här boken – och fasa för framtiden.

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag bekräftar att jag vill prenumerera på Dixikons nyhetsbrev.
Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).