Alicia Gimenez Bartlett – El silencio de los claustros

Köp boken här
Köp boken här

Av BARBARA CZARNIAWSKA

Kommissarie Petra Delicado är numera lyckligt gift, så lyckligt att hon inte kan låta bli att tänka att något förr eller senare kommer att gå fel. Ödet håller med henne och skickar två utmaningar på samma gång: det svåraste fallet i hennes karriär och en ny roll – som styvmamma till makens fyra barn från tre tidigare äktenskap…

Fallet gäller en stöld från ett nunnekloster och två mord relaterade till det: ligger svaret i den komplicerade spanska historien eller i den ännu mer komplicerade spanska kyrkans historia?

Och vad skall en medelålders kvinna som inte tidigare haft barn göra med fyra ungar i åldrarna mellan 8 och 22? Det visar sig dock att när utmaningarna på det ena fältet blir för stora så kan man gömma sig i det andra.

Det är svårt att förstå varför Petra Delicado inte är känd för hela världen – än. Som hon själv säger, det måste vara möjligt att både vara en lycklig kvinna och ha en lysande karriär i ett krävande yrke. Måste alla kommissarier vara ensamvargar fyllda med frustration och inre konflikter? Eller, vill jag själv lägga till, vara kvinnor med tydliga psykopatiska drag?

Visst har vi Sara Paretskys V.I. Warshawski och Sue Graftons Kinsey Millhone men till skillnad från dessa två mycket seriösa deckardamer har Petra något som inte de har – humor! Och en bitande sådan – vilket lyft!

 

Dela artikeln:

Missa inget på Dixikon.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).