Skärmavbild från Youtube

Från verkligheten och in i tillvaron
Peter Rewers – Michael Strunge. Digtning og virkelighed

8702129359_dixikon_hartling_rewers_strunge_michael

Tjugo år gammal debuterade Michael Strunge med diktsamlingen Livets hastighed. Den extremt produktive, provokative och gränslöse Strunge blev snabbt en av den köpenhamnska lyrikscenens mest betydelsefulla och nyskapande poeter. Den danska punkrörelsen tog honom till sig och gjorde honom till ”sin”. Strunges liv blev kort, 1986, endast 27 år gammal, tog han livet av sig, övertygad om att det var han som dödat Olof Palme. Myten Strunge har länge stått i vägen för en nyanserad och djuplodande biografi om poeten och människan Michael Strunge. Men nu är den här.

Litteraturvetaren Simon Hartling i Dixikons pod om Peter Rewers biografi Michael Strunge. Digtning og virkelighed. Podredaktör är Pernilla Ståhl.

  • Lyssna på programmet:
  • Se också det i poden omtalade avsnittet av danska TV-programmet Bazar 1984 med bl.a. Strunge. En halvtimma med livlig diskussion om poesi, och med dansk punkmusik.
  • Ytterligare en video med Strunge

  • Simon Hartling

    Mer att läsa på annat håll

    Sök på hundratals utvalda svenska och utländska kultursidor efter ännu mer att läsa. Skriv in sökordet i fältet nedan och klicka på Sök

    Kommentera: