Från verkligheten och in i tillvaron
Peter Rewers – Michael Strunge. Digtning og virkelighed

8702129359_dixikon_hartling_rewers_strunge_michaelTjugo år gammal debuterade Michael Strunge med diktsamlingen Livets hastighed. Den extremt produktive, provokative och gränslöse Strunge blev snabbt en av den köpenhamnska lyrikscenens mest betydelsefulla och nyskapande poeter. Den danska punkrörelsen tog honom till sig och gjorde honom till ”sin”. Strunges liv blev kort, 1986, endast 27 år gammal, tog han livet av sig, övertygad om att det var han som dödat Olof Palme. Myten Strunge har länge stått i vägen för en nyanserad och djuplodande biografi om poeten och människan Michael Strunge. Men nu är den här.

Litteraturvetaren Simon Hartling i Dixikons pod om Peter Rewers biografi Michael Strunge. Digtning og virkelighed. Podredaktör är Pernilla Ståhl.

  • Lyssna på programmet:
  • Se också det i poden omtalade avsnittet av danska TV-programmet Bazar 1984 med bl.a. Strunge. En halvtimma med livlig diskussion om poesi, och med dansk punkmusik.
  • Ytterligare en video med Strunge
  • Dela artikeln:

    Missa inget på Dixikon. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Jag bekräftar att jag vill prenumerera på Dixikons nyhetsbrev.
    Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).