Marc Lambron – Les Menteurs

lambron_menteurs_franska_dixikon
Köp boken här
Av RUTH LÖTMARKER

Claire, Karine och Pierre är på 60-talet studiekamrater med ambitionen att bli antagna vid elithögskolan Ecole Normale Supérieure.

Claire och Pierre klarar inträdesproven, däremot inte Karine. De kommer att gå skilda vägar. I alternerande kapitel låter författaren dem berätta om yrken, privatliv och framför allt om synen på det motsatta könet. Claire gör akademisk karriär och lever i ett jämställt förhållande men hon konstaterar att den frihet kvinnan uppnått skrämmer många män. Pierre har en annan kvinnobild. Han har uppnått en betydande position inom kulturlivet och han upptäcker att yngre kvinnor flockas kring honom för att sola sig i hans glans. Det stärker hans ego men lämnar honom känslomässigt otillfredsställd. Karine blir journalist i modevärlden där allt är flyktiga trender och flyktiga förbindelser. Hon anpassar sig till rollen som en ytterst emanciperad och illusionsfri kvinna.

Boken visar att traditionella mans- och kvinnoroller övergivits och att individen helt lämnats åt sig själv för att skapa nya.

© Ruth Lötmarker

 

  • Se en intervju med Marc Lambron här:
  •  

  • Fler böcker av Marc Lambron på Amazon.fr
  • Artikelsök – mer att läsa
    Här kan du söka på hundratals utvalda svenska och utländska kultursidor efter ännu mer att läsa. Skriv in sökordet i fältet nedan och klicka på Sök