Héctor Oliva – Pasajes a América

pasajes-a-america_hector-oliva_spanska_dixikon
Klicka på omslaget för att köpa boken

Av STURE LINDGREN

Författaren reser i boken, med undertiteln La excepcional vida de cinco catalanes en ultramar, i spåren efter fem katalaner som tillbringat händelserika år i Latinamerika.

Där återfinns t.ex. en girig vicekonung på 1700-talet numera rätt bortglömd, medan hans peruanska älskarinna blivit en celebritet, en romfabrikant vars släktingar ännu provocerar Castro, en centralamerikansk president med stora ambitioner samt en man med flera identiteter som på uppdrag av Stalin mördade Trotskij.

Under resans gång förs läsaren till Kuba, Venezuelas djungler, Lima i Peru, Costa Rica, Mexiko och naturligtvis, i olika sammanhang, till Barcelona med omnejd.

Väl dokumenterad och med stor berättarglädje skildrar Oliva huvudpersoner, bifigurer och deras miljöer på ett fängslande sätt.

© Sture Lindgren

 

  • Köp fler böcker på spanska här
  • Artikelsök – mer att läsa
    Här kan du söka på hundratals utvalda svenska och utländska kultursidor efter ännu mer att läsa. Skriv in sökordet i fältet nedan och klicka på Sök

    Missa inget på Dixikon. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Jag bekräftar att jag vill prenumerera på Dixikons nyhetsbrev.
    Genom att skicka in din prenumeration ovan går du med på att denna webbplats lagrar din mailadress i syfte att kunna skicka kommande nyhetsbrev till dig. Dixikon använder Rule för att sköta utskicken (läs här om deras Privacy Policy).