Carlo Lucarelli – Misteri d´Italia. I casi di Blu Notte

lucarelli_misteri
Köp boken här

Av RAGNAR STRÖMBERG

I Misteri d’Italia har författaren och journalisten Carlo Lucarelli samlat speakertexterna till de tio olösta brottsfallen från hans ”cold case”-TVserie Blu Notte.

Misteri d’Italia är en utmärkt fortsättningsbok för de läsare som håller gymnasienivå och att det är spännande och njutbar läsning är ett vittnesbörd om Lucarellis skicklighet som prosaist och effektivitet som berättare.

Några av dessa olösta fall är förmodligen kända även för många svenska läsare, som exempelvis mordet på finansmannen Michele Sindona, som 1986 förgiftas i Voghera-fängelset, trots att han då är Italiens strängast bevakade fånge.

Lucarelli frilägger här en berättelse om brottsliga förbindelser mellan politisk elit och maffia med djupt och vittförgrenat rotsystem.

Men det är ändå i de fall där offren inte är ”cadaveri eccellenti” som Lucarellis smidiga och lättflytande prosa kommer mest till sin rätt. Som den om mordet på en ung flicka, Graziella Campagna, ett verklighetens Sciascia-mysterium inneslutet i den uråldriga sicilianska tystnaden.

 • [googlevideo]http://video.google.com/videoplay?docid=8829209942373252227[/googlevideo]
 • Sök fler böcker på italienska här

  Titel:
  Författare:
  Förlag:
  Annat sökord:
 • DIXIKON – mer att läsa Här kan du söka på hundratals utvalda svenska och utländska kultursidor efter ännu mer att läsa. Skriv in sökordet i fältet nedan och klicka på Sök