Författaren och kritikern Björn Sandmark skriver i G-P om boken under rubriken ”En tysk tragedi i ny belysning” bl.a. om hur den tyska rättsstaten gröptes ur under RAF:s våldsvåg och vidare bla.:
”Jutta Ditfurth har skrivit ett betydande historiskt verk om en person och en tid i det nyss förgångna och har visat hur Ulrike Meinhof utsatts för en sorts historierevisionism av personer som en gång stod henne nära, men som sedan bara använde henne för sina egna syften.
Det är en på så många sätt tragisk historia, men samtidigt också ett försvar för demokratin och rättstaten i tider av nya terroristiska hot. Det anmärkningsvärda är ändå att Tyskland, trots bristerna under denna kritiska period kunnat utveckla sig till en mer demokratisk stat som återförenats i fred och frihet och nu är en av garanterna för den demokratiska utvecklingen av bl.a. EU. Perspektiven förskjuts efter hand och det som var sanning igår har en tendens att vara bortglömt idag.
Jutta Ditfurths bok håller fast vid kärnfrågan om hur det egentligen var. Det finns inget säkrare sätt än att gå till källorna för att få reda på det. Allt annat är litteratur.”
 
◾ Se Jutta Dirfuths egen hemsida
◾ Läs författaren Eva Mattssons anmälan av Ulrike Edschmids Frau mit Waffe” här