Giuseppe Lo Bianco och Sandra Rizza – L’agenda rossa di Paolo Borsellino

lc2b4agenda_rossa1

189 kr - Beställ den här

Av MARGARETA ZETTERSTRÖM
När domaren Giovanni Falcone mördades av maffian i maj 1992 insåg hans kollega Paolo Borsellino att det nästa gång var han själv som stod i tur.

Han använde fristen till att försöka ta reda på vilka utomstående krafter (i stat och regering?) som kunde ha beställt mordet på Falcone och som även önskade hans egen död. Sina tankar därom skrev han ner i en röd anteckningsbok som han alltid bar med sig i sin portfölj och som ingen fick läsa.arcangioli-borsa

Efter sprängattentatet mot Borsellino i juli samma år återfanns portföljen oskadd men den röda anteckningsboken var och förblev försvunnen. Denna gåta bildar utgångspunkt för boken L’agenda rossa di Paolo Borsellino, skriven av journalisterna Giuseppe Lo Bianco och Sandra Rizza, anställda på italienska nyhetsbyrån Ansa i Palermo.

Det är en spännande och gripande skildring av Borsellinos sista 56 dagar i livet, rekonstruerade med hjälp av familjemedlemmar, kollegor och avhoppade maffiamän. Journalisten Marco Travaglio har skrivit ett inspirerat förord.
© Margareta Zetterström

2 kommentarer

 1. mj a says:

  intresserad av att översätta denna bok till svenska
  journalist & yrkesverksam översättare med nätverk & kunskaper på Sicilien, i Rom & i Sverige sen 20 år, dvs kompetens för uppdraget.
  väntar ert svar.
  mvh,
  marie-jeanne atanasia
  0760-807969

 2. Margareta Zetterström says:

  I väntan på att Dixikon börjar bedriva förlagsverksamhet (med utgivning av utländsk litteratur i svensk översättning) kan jag inte ge dig något annat råd än att vända dig till ett redan existerande svenskt förlag och erbjuda dina tjänster.
  Mvh
  MZ

Kommentera: